Hogyan válasszon elektromos fűtést?

Új fűtőberendezések vásárlásakor néhány fontos tényezőt kell figyelembe venni, mielőtt választana. Cikkünkben ezeket vesszük át, hogy megkönnyítsük a döntést.

Helyiség mérete

Meg kell mérni a helyiség méretét, azaz a padlót négyzetméterben, és a mennyezet magasságát, mielőtt eldöntené, hogy melyik modellre van szüksége. Ha a szoba nagyon nagy, szükség lehet több fűtőpanelre, a kívánt fűtésteljesítmény eléréséhez.

Milyen a szigetelés?

A fűtendő helyiség életkora és az, hogy mennyire jól szigetelt, szintén befolyásolja a fűtési igényt. Kevesebb légköbméterre eső teljesítményre van szükség az újabb házak és lakások esetében, ahol megfelelő a hőáramlás, míg az idősebb és kevésbé jól szigetelt lakások arányosan több watt teljesítmény szükséges négyzetméterenként.

Jól szigetelt, új típusú nyílászárókkal ellátott helyiségek esetében 30 W/m2 szükséges fűtésteljesítménnyel lehet kalkulálni, míg szigeteletlen vagy gyengén szigetelt, régi típusú nyílászárókkal szerelt helyiség esetében ez az érték 40 W/m2.

Kerülje a huzatot!

Annak ellenére, hogy a modern ablakok légmentesen záródnak, többnyire nem szigetelnek eléggé. A bennük lévő levegő gyorsan lehűl, és a padló felé süllyed. Ezt a jelenséget azzal tudjuk kezelni, ha a fűtőpaneleket az egyes ablakok alá telepítjük.

Tervezzen kissé felül!

Miután kiszámolta, hogy hány wattra van szüksége, ne vásároljon olyan fűtőtestet, amely csak megfelel ennek az igénynek! Vásároljon egy kicsit többletkapacitást, így nem kell teljes energiával működtetnie azt. Ezáltal a fűtőberendezés felületi hőmérséklete is alacsonyabb lesz.

Ha például a szükséges fűtés teljesítmény 1800 W-t igényel, válasszon 2000 W-os panelt! Így kevés többlet költséggel később jobb fűtési teljesítményt és takarékosabb működést érhet el.

Kalkulátorunkkal válassza ki a megfelelő fűtőpanelt!

Ha segítségre van szüksége a helyiség megfelelő fűtőelemének kiválasztásához, használja a teljesítmény kalkulátorunkat!
Adja meg a melegíteni kívánt helyiség méretét és főbb épületfizikai jellemzőket és a kalkulátor megtalálja a megfelelő fűtőpanelt.

Kalkulátorunk segít abban, hogy megtudja, hány wattra van szüksége a szoba felmelegítéséhez. Ne feledje, hogy a fenti tényezők befolyásolják a fűtőberendezés hatékonyságát is!

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Letölthető dokumentumok

Kattintson a linkekre a letöltéshez.

Feliratkozása nem mentődött. Kérjük, próbálja újra!
Sikeres feliratkozás. Nemsokára levelet küldünk a címére

Iratkozzon fel klubbunkba és  szerezzen 5000 Ft-os kupont az első elektromos fűtőpanel vásárlásához! 

 

A feliratkozással kifejezetten elfogadja, hogy a Nágel NordArt Bt. kereskedelmi célú hírlevelet küldjön Önnek, illetve a megadott személyes adatait a jogszabályi feltételeknek megfelelően kezelje.

Ezzel egyidejüleg tudomásul veszi, hogy a hírlevélküldő listáról bármikor leiratkozhat.


Adatkezelési tájékoztató