Adax, az elektromos fűtés specialista

A családi vállalkozás, amely Norvégiában, Svelvik városában található, több mint 70 éve készít kiváló minőségű, innovatív termékeket. Az út, mely az 1948-as konyhai mixerrel kezdődött és a díjnyertes dizájnú, integrált Wi-Fi-vel rendelkező fűtőberendezésekhez ért, igazán figyelemre méltó.

A történet Norvégiában, Svelvikben kezdődött

1948

Az Adax AS-t 1948 novemberében „Elektro-Mekanisk” néven alapították, és székhelye még mindig Norvégiában, Svelvikben található.

Az Adaxot a jelenlegi tulajdonos Otterlei Group 2000-ben vásárolta meg. A közelmúltban a gyártást a Svelvikből kiterjesztették a litvániai Panevezys-i leányvállalatra.

A korai siker növekedéshez vezetett

1958

Kezdetben a cég a háztartásokhoz különböző elektromos készülékeket gyártott, így első termékük egy álló konyhai mixer volt.

1958-ban indították el a kézi mixerek gyártását, aminek sikerét jelzi több mint 600 ezer eladott termék, ami további növekedést eredményezett a vállalat számára.

A termékcsalád számos új termékkel bővült, beleértve a gofrisütőket, a cipőszárítót és hajszárítókat.

A kis fűtőtestektől a termosztátos fali fűtőpanelig

1962

Hamar kiderült hogy a konyhai készülékek gyártása nem elegendő a növekedési elképzelésekhez, és alternatív módon kezdtek el gondolkodni az új lehetőségekről.

A kis, hordozható fűtőberendezések gyártása kedvező jövőképet ígért, és az első hordozható fűtőtest 1958-ban útjára indult. A fali fűtőpanelek termelésére való áttérés volt a következő lépés 1962-ben.

Az Adax az egyik első gyártó volt, amely termosztátokkal ellátott fali fűtőpaneleket készített.

Díjnyertes dizájn

1968 – 2008

70 éves tapasztalat és a megbízható kivitelezés biztosította, hogy az Adax kiemelkedjen az innovációban és a dizájnban a többi fűtőpanel közül. A népszerű elektromos fűtőpanel 1968-ban tervezési díjat kapott, és 2008-ban elnyerte a Norvég Design Tanács „ Kiváló Dizájn Díját” a Neo fűtőpanelért.

A Hareide Design 2006-ban működött közre a Neo kialakításában. Kifejezetten a felhasználóbarát működésre készült, látható digitális kijelzővel és könnyen hozzáférhető kezelőpanellel. A Neo forradalmasította termékkategóriáját, és a panelfűtést szabványos elektromos termékről modern dizájn tárggyá alakította.

Minimalista dizájnja hamarosan piacvezetővé tette a Neo-t a szegmensében, és több mint félmillió eladásával Skandinávia legkelendőbb elektromos fűtőpanelje lett.

A Neo-sorozatra épülő új Clea termékcsalád később üveglappal készült, ami rendkívül modern és exkluzív megjelenésű volt.

Az Adax Magyarországon

Az Adax fűtőpanelek hazai forgalmazója a Nordart. Cégünk az elektromos fűtés szakértője, a magyar piac meghatározó szereplője. Termékeink között a norvég panelek mellett megtalálhatók elektromos törölközőszárítók, elektromos padlófűtés és kültéri fagymentesítési megoldások is.

Hatalmas raktárkészlettel és ingyenes, gyors szállítással állunk ügyfeleink rendelkezésére. Ha többet szeretnél megtudni a Nordartról, látogasd meg weboldalunkat: www.nordart.hu

A technológiai fejlesztés úttörője

1986 – 2016

Már 1986-ban új szabványt állított fel az Adax fűtőpanelek intelligens vezérlésével, ami a népszerű és olyan, ma működő technológiák előfutára volt, melyeket jelenleg a nappali és éjszakai fűtésidő optimalizáló rendszerekben használnak.

2016 őszén újabb lépést tett a fejlődésben, amikor a termékpaletta frissítésre került az integrált és energiatakarékos Wi-Fi technológiával.

Az integrált Wi-Fi lehetővé tette a fűtőberendezések távoli vezérlését, ezzel lehetőséget teremtve a költségcsökkentésre a fűtésben – legyen szó nyaralóról, otthonról vagy munkahelyről.