Technológia

Az Adax norvég fűtőpanelek nem csak a nevükben norvégok, a skandináv ország háztartásainak nagy részében ilyen fűtési megoldásokat alkalmaznak. Teljesen önálló fűtésre tervezték őket, de kiegészítő fűtésként is remekül funkcionálnak. Bárhol alkalmazhatóak, ahol elektromos áram van. Ajánlott lakásokba, házakba, nyaralókba, üzlethelyiségekbe. A legtöbb típus fröccsenő víz ellen védett, így fürdőszobák és egyéb vizes helyiségek fűtésére is kiváló megoldás. Egyedül az Adax Neo nem rendelkezik ilyen jellegű védelemmel, ezért ezt a típust nem szabad fürdőszobákba felszerelni!

Az alábbi jellemzők az összes Adax elektromos fűtőpanel típusra érvényesek.

A fűtés elve

A fűtőpanel belsejében nincs ventilátor, konvekciós elv alapján működik. Alul beáramlik a hideg levegő, áthalad a fűtőbetéten és melegítve távozik. Amint a hőmérséklet elérte a kívánt szintet, ki-be kapcsol, ezután a fűtési időszak kb. egyharmadában vesz fel áramot.

A fűtőbetét egy kerámiaházban lévő speciális ötvözet, melynek hőmérséklete alacsony, nem izzik, ezért élettartama gyakorlatilag örökös.

Hangtalan működés és pontos termosztát

Mivel a panelekben nincsen semmilyen mozgó alkatrész, ezért működésük szinte hangtalan

Minden Adax fűtőpanel processzor vezérelt termosztáttal van gyárilag szerelve, amik 0,5 fokos hőmérséklet különbségre reagálnak. Ezáltal a helyiség soha nem lesz sem alul sem túlfűtött, a panel pontosan a beállított hőfokot tartja, ezzel energiát spórolva.

Beüzemelés és felszerelés

A fűtőpanel felszerelése és beüzemelése nem igényel szakembert, bárki otthon könnyedén és gyorsan elvégezheti. 4 csavarral a tartókonzolt a falhoz kell erősíteni, ráakasztani a fűtőpanelt, a gyárilag szerelt dugvillát a hálózatra csatlakoztatni és a panel azonnal használatra kész.

A fűtőpaneleket függőleges falfelületre, a padlótól 10-20 cm-re kell elhelyezni. Magasabbra való felszerelésük hatékonyság vesztéssel jár! Lehetőleg nyílászáró alá, de ha ez nem megoldható, helyezheti a helyiség egyéb részeire is. Csak vízszintes, fekvő helyzetben működnek megfelelően, függőleges felhelyezésük TILOS!

5 év gyári cseregarancia

Az Adax fűtőpanelek szakértő kezek által és minőségi anyagokból készülnek. Nincs bennük semmilyen mozgó vagy kopó alkatrész, nagyon hosszú élettartammal lehet számolni.

A gyártó 5 év teljes körű cseregaranciát vállal a termékekre. Ez azt jelenti, hogy ha a fűtőpanel meghibásodik a garanciális időn belül, akár 3 munkanap alatt az otthonodba kerülhet az új panel, így biztonságban érezheted magad a legkeményebb téli hónapokban is.

Bővebb infó a garanciáról ide kattintva olvasható.

Szükséges villamoshálózat

A fűtőpanelek üzemeltetéséhez egy fázisú, 230 V feszültségű hálózat is elegendő, nem szükséges három fázis kiépítése.

Az egyes típusokhoz szükséges áramerősséget az adott fűtőpanel termékoldalán találod.

Amennyiben több panelt tervezel vásárolni, egyeztess villanyszerelővel, mert szükséges lehet a hálózat fejlesztése is.

Fogyasztás

Az örök kérdés, amire minden ügyfelünk kíváncsi a vásárlás előtt, és amivel senkinek sincs problémája vásárlás után.

Előre nagyon nehéz fogyasztási adatokat becsülni, mivel rengeteg tényező befolyásolja. Függ többek között a fűtendő épület fizikai tulajdonságaitól, a külső hőmérséklettől, felhasználói szokásoktól, stb.

A rengeteg visszajelzés alapján általánosságban elmondható, hogy egy modern cirkó gázfűtéshez képest 0-20%–al magasabb költséggel kell számolni, de ez is elsősorban a magyarországi jelenlegi energiaárak különbsége miatt van így.

8-12 év árelőny

A költségeket más oldalról is megéri megvizsgálni. Bekerülési költség tekintetében ugyanis a norvég elektromos fűtőpanelek verhetetlenek, egy 50 nm-es lakás fűtése kb 250 000 Ft-ból is megvalósítható, míg egy modern cirkó gázfűtés kiépítése alsó hangon is legalább 1 500 000 Ft.

Ha nagyon túlzottan 100 000 Ft éves költségbeli is különbséggel számolunk, akkor ezt a különbséget a bekerülési költségen megspórolt összegből 12 évig fedezhetjük. Egy 100 nm-es ház esetében is hasonló számítások után legalább 8 év árelőnyünk van a gázfűtéssel szemben.

Fűtési rendszered megtervezésénél mindenképpen vegyed számításba, hogy milyen hosszú távon tervezel az adott ingatlannal és ez alapján hozd meg a döntésed!

Ha további kérdéseid lennének az Adax fűtőpanelekről, keresd szaktanácsadóinkat ezeken az elérhetőségeken!